Listing 1 - 10 of 32 << page
of 4
>>
Sort by

Book
Klassiker der Kochkunst : Die Fünfzehn wichtigsten Rezeptbücher aus Acht Jahrhunderten
Authors: ---
ISBN: 9783034009157 Year: 2009 Publisher: Zürich Chronos

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Rezeptkompilationen aus dem italienischen, französischen und deutschen Sprachraum in Bücher, die vor dem 20. Jahrhundert erschienen sind (mit Ausnahme von drei Titeln : Auguste Escoffier, Paul Bocuse, Ferran Adrià und El Bulli 2003-2004)..


Book
Gastronomia : eine Bibliographie der deutschsprachigen Gastronomie 1485-1914 : ein Handbuch für Sammler und Antiquare.
Author:
ISBN: 3952125504 Year: 1996 Publisher: Zürich Bibliotheca Gastronomica


Book
Het verleden op je bord : vijf eeuwen receptuur uit de culinaire collectie van de Koninklijke Bibliotheek
Authors: ---
ISBN: 9789045210360 9045210363 Year: 2016 Publisher: Uithoorn Karakter

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

De voorliefde voor koken bestaat al sinds mensenheugenis. Waar eten vroeger vooral een basisbehoefte was, is food en koken vandaag de dag een lifestyle; kijk maar naar de talrijke kookblogs en honderden kookboeken die jaarlijks verschijnen. 0De Koninklijke Bibliotheek in Den Haag bezit een interessante en gevarieerde verzameling historische boeken over koken, voeding en eten. Uit deze collectie heeft Muusers ruim 45 recepten uit oude kookteksten geselecteerd, bewerkt voor de moderne keuken en ingeleid met historische wetenswaardigheden en handige tips. Of je nu een middeleeuwse maaltijd op tafel wilt zetten of een etentje door de eeuwen heen wilt presenteren, met dit boek komen de smaken en geuren van het verleden tot leven. Recepten als olipodrigo (Spaanse stoofpot), de oer-Hollandse blinde vink en gâteau de Savoie zijn uitgewerkt naar een moderne versie. 'Het verleden op je bord' toont hoe buitenlandse koks en de Indonesische keuken onze eetcultuur verder hebben verrijkt. Dit boek is rijk geïllustreerd met authentiek en nooit eerder in een modern boek verschenen beeldmateriaal uit de collectie van de Koninklijke Bibliotheek, vergezeld van moderne foodfotografie. 'Het verleden op je bord' geeft een helder beeld van vijf eeuwen culinaire geschiedenis in Nederland.

Listing 1 - 10 of 32 << page
of 4
>>
Sort by